Bayburt Devlet Hastanesi

Diyabet Okulumuz Tüm Personeli İle Hizmete Devam Ediyor

Güncelleme Tarihi: 10/10/2018

DİYABET OKULUMUZ TÜM PERSONELİYLE HİZMETE DEVAM EDİYOR

Diyabet hastalarına ve onların bakımlarını yapan aile bireylerine hastalığın seyrini ve yönetimini öğretmek diyabet tedavi planının bir parçasıdır. Hasta eğitimi, kendi kendine bakma gücünü kullanmasına yardım etmektir. Bu yardım aile üyeleri ve arkadaşlarının uzun süreli tedavi planına katkıda bulunmaları ile güçlenir. Aile üyeleri diyabet konusunda bilgili ise,

1- Y
iyecek ve içeceklerin diyet tedavisine uygun olarak nasıl hazırlanacağı,
2- H
ipoglisemi veya hiperglisemi belirti ve bulgularını farketme ve önleme,
3- İ
nsulin enjeksiyonu yapma,
4- H
ekime veya hemşireye; hastaya ne olduğu, ne gözlendiği konusunda bilgi verme gibi pek çok konuda destek olurlar.

diyabet_Okulu.jpg

Diyabetlinin birlikte yaşadığı aile üyelerinden başka, öğretmen okul arkadaşları ve yakın iş arkadaşlarının bilgilenmesi de büyük önem taşır. Hastanemizde kurulduğu ilk günden beri diyabet okulumuzda; bünyesinde çalışan dahiliye uzman hekimleri, diyabet hemşiresi, diyetisyen ve fizyoterapistlerimiz eşliğinde, güncel tıp bilgisi ve ilk günkü şevkle hizmet vermeye devam ediyoruz. Diyabet hastalığı olan tüm hemşerilerimizi bu eğitimlerden faydalanmak   üzere hastanemize bekliyoruz.